FIDESZ KOMLÓ

Komló város Fidesz Csoportjának legfrissebb eseményeit írjuk itt le, valamint az egész országra vonatkozó Fidesz frissítéseket találhat.

Online óra

A FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG Komlói Szervezetének internetes naplója

2010.04.14. 11:44 Valasztas Admin

Szavazásra biztatni a vasárnap otthon maradottakat

Baranya hét választókerületéből hatban a Fidesz–KDNP jelöltje már győzött, s csak a komlói körzetben lesz második forduló. Ott, ahol a fideszes Polics József vasárnap megszerezte a voksok 49 százalékát. Szakács László, az MSZP színeiben 25 százalékos eredményt ért el, a Jobbik jelöltje, Talált Tímea lett a harmadik 13 százalékkal. A negyedik a hat százalékot elérő LMP-s Ladányi Attila lett, az ötödik helyen végzett a függetlenként induló Stéger Róbert négy százalékkal, míg az MDF-es Ordas Miklós két százalék alatti teljesítménnyel zárta az első fordulót.

 

Ungár Tamás Pécs | Népszabadság | 2010. április 13.

 

Ebben a körzetben 1994 óta mindig biztosan nyert a szocialista Páva Zoltán – 2006-ban már az első fordulóban övé volt a voksok 55 százaléka. Most viszont el sem indult Páva Zoltán a posztért, holott Komló polgármestereként neki több esélyt adtak, mint Szakácsnak, aki amúgy nyolc éve alpolgármester a baranyai városban. Mi történt a háttérben? Páva Zoltán tavaly februárban határozta el, hogy nem indul. Döntését tudósítónknak azzal magyarázta, hogy elvált a feleségétől, két kiskorú lányát ő szeretné nevelni, ám a parlament (s főleg az ingázás) ellene szól terveinek. Ugyanakkor Páva úgy véli: ő sem tudott volna Szakácsnál jobb eredményt elérni, mivel –ahogy ő fogalmaz – a sikertelen kormányzás és a különböző korrupciós ügyek miatt „a választók most Caligula narancssárgára festett lovát is bejuttatnák a T. Házba”.

 

Polics József szerint is az eredménytelen kormányzati munka vezetett a Fidesz sikeréhez. A vállalkozóként dolgozó 54 éves építőmérnök hozzáteszi: a 27 ezer lakosú Komlót és környékét még az átlagosnál is jobban sújtotta a kormány tehetetlensége, de a helyi vezetés sem tudott semmi érdemit tenni a kistérség fejlődéséért. Az egykori bányászvárosban – a szénfejtések 2000-es bezárása után – nem nyíltak új munkahelyek, s így az elmúlt nyolc évben 13 százalékról 27-re nőtt az állástalanok aránya, s a választói körzethez tartozó 46 kistelepülés felében pedig a munkanélküliség meghaladja az 50 százalékot. Ráadásul a bányától nyugdíjba ment vagy onnan leszázalékolt emberek – korábban sokak által irigyelt – jövedelme nem tartott lépést az inflációval, s ezért az MSZP

biztos szavazóbázisának számító bányásztársadalom elfordult a szocialistáktól.  Mindamellett Polics József azt mondja: matematikailag van esélye szocialista vetélytársának. A deszes jelölt ezért keményen folytatni akarja a kampányt, aminek fő üzenete, hogy a választók ne maradjanak otthon a második fordulóban, s a hátrányos helyzetű komlói kistérség csak akkor járhat jól, ha kormánypárti képviselő lobbizik érte.

 

Szakács László sem adja fel. Az MSZP jelöltje a kiábrándultságuk okán otthon maradt szocia lista híveket szeretné felrázni – 2006-ban 65, most 57 százalékos volt a részvétel ebben a kerületben. Szakács abban is bízik, hogy a hat százalékot szerző LMP támogatói közül többen rá szavaznak majd április 25-én.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszkomlo.blog.hu/api/trackback/id/tr151920245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása