FIDESZ KOMLÓ

Komló város Fidesz Csoportjának legfrissebb eseményeit írjuk itt le, valamint az egész országra vonatkozó Fidesz frissítéseket találhat.

Online óra

A FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG Komlói Szervezetének internetes naplója

2010.10.01. 23:57 Valasztas Admin

Orbán megmondta a tornazsámolyról: ellenzéki tűzfészek, vagy fejlődés

Orbán megmondta a tornazsámolyról: ellenzéki tűzfészek, vagy fejlődés

Orbán Viktor Komlón zárta Dél-dunántúli körútját egy főtéri lakossági fórumon. Rajongói gyűrűjében arról beszélt: a komlóiak vasárnap arról döntenek: ellenzéki tűzfészek legyen a város, vagy együttműködjön a központi kormánnyal.

A miniszterelnök leszögezte: bár fontos a polgármester személye, és ajánlja is mindenki figyelmébe komlói jelöltjüket, Polics Józsefet, a vasárnapi választás másról is szól. Egyfajta értékelése lesz a kormány elmúlt négy hónapjának, azaz, ha sokan szavaznak a Fideszre, akkor tudja, hogy jó az irány.

- A komlóiaknak vasárnap arra a kérdésre is választ kell adniuk, hogy hogyan képzelik az életüket a következő négy évben - mondta a miniszterelnök. - Ellenzéki tűzfészket akarnak-e csinálni Komlóból, vagy együtt akarnak működni a központi kormányzattal. Önöknek most arra van szükségük, hogy ellensúly legyenek, vagy pedig segítségre. Én úgy látom az Önök városának állapotát, látva a számokat és a munkanélküliséget, hogy saját erejükből ebből a nehéz helyzetből, amelyben vannak, nem fognak tudni kikeveredni.

Orbán hozzátette: ha a budapesti kormánnyal együtt tudnak működni, amire ő készen áll, akkor "közösen, talán, jó eséllyel tudunk munkahelyet teremteni". - Ehhez azonban partnerekre van szükség, nem ellenfelekre - folytatta a politikus. - A komlóiaknak nem az az érdekük, hogy az itteni polgármester bedugja a kormány biciklijének küllői közé a botot. Nem arra van szükség, hogy betartsunk egymásnak, hanem arra, hogy támogassuk egymást.

- Engem sokan le akartak beszélni arról, hogy ide jöjjek - folytatta Orbán Viktor, mire az addigi helyeslő moraj több helyen "jaj, nem már" felkiáltásokba fordult. - Azt mondták, itt úgysem lehet győzni, ez egy vörös város, itt mindig a kommunisták nyernek. Én azonban azt mondtam, hogy ilyen alapon az ország kétharmadába nem lehetne elmenni.

A miniszterelnök a bányaiparban felhalmozott komlói tudást, és a munkára, iparra épülő gazdaságot méltatta. - Az egész ország változás előtt áll - így Orbán. - Aki ebben az átalakulásban megtalálja a helyét, az előtt szélesebb jövő tárul fel. Aki lemarad, kimarad, úgy marad, ahogy van, aki nem akar változtatni, az előtt nem nyílik jövő. Ezért azt kérem Önöktől, szavazzanak polgármesterjelöltünkre.

Némi intelem a "másik jobboldali pártra" szavazóknak, jó pár autogram szétosztása, és már indult is vele a fekete autó. Az erre a célra kialakított nyíláson még kezet rázott néhány emberrel, és Szíjjártó Péter kíséretében elhajtott. Egyikük, egy fiatal nő "jaj de puha keze volt", egy idősebb hölgy pedig "még szebb, mint a tévében" sóhajjal búcsúztatta a miniszterelnököt.

pecsistop.hu alapján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszkomlo.blog.hu/api/trackback/id/tr592338482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása