FIDESZ KOMLÓ

Komló város Fidesz Csoportjának legfrissebb eseményeit írjuk itt le, valamint az egész országra vonatkozó Fidesz frissítéseket találhat.

Online óra

A FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG Komlói Szervezetének internetes naplója

2010.03.15. 01:28 Valasztas Admin

Hit és akarat – ünnepelt a FIDESZ és a Fidelitas Komlón

A FIDESZ és a Fidelitas március 14-én, vasárnap tartotta hagyományos megemlékezését Komló városában.

 

A rendezvény 17 órakor kezdődött a 48-as téren található Petőfi szobornál. Az ünnepi műsort - melyen versek, rövid visszaemlékezések, zenés produkciók hangzottak el - a Fidelitas Komlói Csoportja rendezte. A rendezvényen kb. 200-an vettek részt zászlókkal, fáklyákkal, gyertyákkal, fiatalok, idősek és családok gyermekekkel egyaránt.

 

A megemlékezésen beszédet mondott Polics József országgyűlési képviselőjelölt, választókerületei elnök.

 

Hangsúlyozta: Március 15-e erőt és reményt ad számunkra az előttünk álló feladatokhoz. 1848 hősei hittek abban, hogy új irány kell, tudták azt, hogy változás kell, és biztosak voltak benne, hogy együtt meg tudják csinálni. A változásba vetett hit és akarat, valamint az ebből fakadó tettek tehetik végre erőssé Magyarországot, és képessé arra, hogy egyszer s mindenkorra túllépjen az elmúlt nyolc év kudarcain.

 

A résztvevők a közel egy órás megemlékező műsort és a Petőfi szobor megkoszorúzását követően hosszú sorban kígyózva, fáklyás menetben vonultak végig a város főutcáján, egészen a Városház térig. A városháza lépcsőjéről Polics József képviselőjelölt és Borbás Sándor kampányfőnök fiatalok gyűrűjében állva buzdította a választáson való részvételre a jelenlévőket. 

 

A közelgő választás kapcsán elhangozott: „a márciusi forradalom hatására áprilisban megszülettek a polgári átalakulás első eredményeit rögzítő 1848. évi törvények. Az uralkodó április 11-én szentesítette ezeket, a polgári átalakulás hívei elsöprő győzelmet arattak. 162 évvel ezelőtt április 11-e változást hozott a Magyar Nemzet életében, ma is sokan vagyunk, akik úgy érezzük, hogy itt az idő, akik bízunk benne, hogy április 11-e számunkra is változást hoz.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszkomlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11840241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása